Tavaszi tevékenységek a lezárás idejére

Most, hogy újra bezártak az iskolák és óvodák, a szülők dolga alaposan megszaporodott. A gyerekkel tanulni kell, ha kisebb, akkor igényli a folyamatos elfoglaltságot.

Az alábbiakban néhány olyan ötletet szeretnék megmutatni, amelyek segítik lekötni az ovisokat, a nagyobbak pedig kicsit kikapcsolhatnak a tanulás közben.

  1. Készítsünk popcornt! Hagyjunk meg néhány szemet belőle. Rajzoljunk vagy fessünk fát egy papírra, majd a megmaradt kukoricát ragasszuk fel rá, ezekből lesz a virág. Gyönyörű, látványos lesz az eredmény! 🙂
  2. Készítsünk hajas fejet! Egy tojás szükséges hozzá, pár szem mustármag és néhány nedves vattagömb (vagy csomó). A tojást törjük fel óvatosan úgy, hogy az egyik része lehetőleg nagyobb maradjon. Állítsuk bele tejfölös pohárba, vagy bármibe, amiben megáll. Tegyük bele a vatta egy részét, majd szórjuk rá a mustármagot. Utána fedjük be a maradék vattával. Innen már csak pár nap és igazi hajasbabánk lesz! Készüljetek fel, villámgyorsan nő! A tojásra festhetünk vicces arcokat, bajuszt, fogakat. 😉
  3. Az előző ötletet továbbfejleszthetjük, ha a már “frizurás” fejeket papírgurigákra tesszük. A papírgurigára festhetünk ruhát, nagyon jópofák lesznek. Ezt persze akkor célszerű megtenni, ha már jó hosszú “hajuk” van.
  4. Készítsünk tavaszi festményt az alábbi módszerrel: vegyünk elő fültisztító pálcikákat. A papíron húzzuk meg, hol kezdődik az ég és ott fessük ki halványabb, világosabb kékkel. A földet pedig sorban pontozzuk más-más színű festékkel, egészen az ég vonaláig. Így olyan kép lesz az eredmény, mint egy impresszionista festmény. 🙂
  5. A pitypangok bóbitáit minden gyerek szereti: nézni, fújni, elkapni, tapogatni… Mivel még nem nyílnak (vagy csak kevés), bóbita pedig végképp nincs, , ezért festhetünk is. Használhatunk hozzá fültisztítót vagy egyszerűen az ujjunkat. A Letölthető dokumentumokban találtok egy pitypang sablont is hozzá, de még szebb az eredmény, ha sötét kartonra dolgoztok.

Jó játékot, kellemes időtöltést kívánok mindenkinek! 🙂

Ha tetszett ez a bejegyzés és szívesen olvasnál hasonló tartalmakról, kérlek, lájkold a Mindennapi Fejlesztés – Kreatív Hétköznapok Facebook oldalát és oszd meg a posztokat.

Facebook.com/mindennapifejlesztes

Hozzászólás

Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el